הנתונים ממשיכים להדאיג: 224 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2025 (ינואר- יוני), הנתון השני הגרוע ביותר בעשרים השנים האחרונות (חציון 1 בכל שנה). מהנתונים שפרסמה עמותת "אור ירוק" עולה כי 6,673 בני אדם נפגעו בתאונות דרכים בששת החודשים הראשונים של שנת 2025, מהם 1,248 נפצעו קשה.
3,659 בני אדם נפגעו בתאונות דרכים בכבישים עירוניים בחציון הראשון של שנת 2025 – 610 בממוצע בכל חודש. מהנתונים עולה עוד כי בכבישים העירוניים נהרגו 75 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון של השנה ו-693 נפצעו קשה. הנתונים לפי ערים:
בפתח תקווה נפגעו 206 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון (ינואר עד יוני) בשנת 2025, מהם שבעה נהרגו ו- 16 נפצעו קשה.
בחולון נפגעו 109 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון בשנת 2025, מהם הרוג אחד ו- 24 נפצעו קשה.
בראשון לציון נפגעו 98 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון בשנת 2025, מהם שלושה נהרגו ו- 19 נפצעו קשה.
בבת-ים נפגעו 79 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון בשנת 2025, מהם הרוג אחד ו- 12 נפצעו קשה.
בכפר סבא נפגעו 63 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון בשנת 2025, מהם הרוג אחד ו- 9 נפצעו קשה.
ברעננה נפגעו 43 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון בשנת 2025, מהם 3 נפצעו קשה.
ברחובות נפגעו 37 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון בשנת 2025, מהם 16 נפצעו קשה.
בהרצליה נפגעו 206 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון בשנת 2025, מהם 7 נפצעו קשה.
בראש העין נפגעו 28 בני אדם בתאונות דרכים בחציון הראשון בשנת 2025, מהם 6 נפצעו קשה.
עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "שנת 2025 ממשיכה להיות קטלנית ומדממת בכבישים והיא שוברת את השיא של שנת 2024. מדינת ישראל הרימה ידיים במאבק בקטל בדרכים וזה מחייב את ראשי וראשות הערים לקחת אחריות ולחזק את הבטיחות בדרכים באופן עצמאי. נתוני החציון הראשון חייבים להדליק נורה אדומה בכל עיר ורשות. יש לאתר את נקודות התורפה המרכזיות ולשפר בהן את התשתית כך שתגן על התושבים ולא תסכן אותם. במקביל, לאכיפה העירונית תפקיד מרכזי וחשוב ביצירת אווירה הרתעתית אשר תמנע עבירות תנועה מסכנות חיים. שיפור תשתיות, חיזוק אכיפה והגברת מודעות יכולים לחזק תא ערכי הבטיחות בכל עיר וישוב ולמנוע את התאונה הבאה".
תגובות