תחנת המעבר של השירות הוטרינרי בחולון. בדיקות למוצרי הבשר
תחנת המעבר של השירות הוטרינרי בחולון. בדיקות למוצרי הבשר

בשר, עופות, דגים: לקראת החג מתוגברות הביקורות לאיתור מוצרים פגי תוקף

הווטרינר העירוני ויקטור חדד מספר על הביקורות שהוא וחבריו למחלקה הווטרינרית עורכים למשאיות רגע לפני שהן מגיעות עם הסחורה למדפי הסופרמרקט ומודה שלפעמים "לא נעים לסגור עסקים"

פורסם בתאריך: 6.4.19 16:00

הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות יתגברו לקראת הפסח את הפיקוח על מוצרי המזון מן החי: בשר, עופות, דגים, ביצים ועוד, כדי לאפשר אספקה סדירה של מוצרי מזון לאורך כל תקופת החג ולהבטיח כי מוצרים אלה יגיעו לצרכן כשהם עומדים בתקני הבריאות הנדרשים. ביררנו עם הוטרינר הראשי של חולון מה זה אומר.

ויקטור חדד, הווטרינר העירוני בחולון

ויקטור חדד, הווטרינר העירוני בחולון

שלום לויקטור חדד, הווטרינר הראשי של חולון. מה תגיד?

"אין הרבה מה לומר, זה נכון. לנו, בשירות הווטרינרי, יש פיקוח על המוצרים בשני מעגלים: במתחם של השירות הווטרינרי – על כל המשאיות שמובילות את הבשר, ואמורות להוביל את העוף במצב קפוא של מינוס שמונה עשרה מעלות או את העוף המצונן שמגיע לסופר בטמפרטורה של בין 0-4 מעלות. המעגל השני הוא ביקורות בבתי עסק".

אז רגע, אם העוף חי?

"זה לא בתחום שלנו, אנחנו מטפלים בבשר, עופות ודגים שלא בין החיים".

אז אין סיכוי לשמוע פרה גועה על משאית?

"עזוב, זה לא רציני השאלה שלך".

אבל אני באמת מנסה להבין.

"אז הנה התשובה, רק בשר, עופות ודגים שכבר אינם בין החיים ומובלים בקירור".

מרתק.

"זה באמת מרתק, יש תורה שלמה סביב זה".



כן. אז רגע תסביר במה מדובר, מה זה אומר אכיפה מוגברת?

"כמו שזה נשמע, אנחנו נעבוד יותר ומסביב לשעון, יהיו יותר ביקורות תכופות בבתי עסקים, נבדוק את התנאים, נבדוק את המוצרים אם יש פגי תוקף".

אז ישלמו שעות נוספות?

"זה אתה אמרת".

זה פועל יוצא של הדברים שלך.

"שמע, אנחנו במחלקה – אני ארבעה וטרינרים נוספים ומפקח וטרינרי – כולנו יחד עובדים בכל יום מסביב לשעון כדי לאכוף את כל מה שצריך. בחולון מדובר בתחנה אזורית שבה אנחנו בודקים גם עבור ערים אחרות כמו נתניה, קריית גת ועוד".

זה חתיכת עבודה כל יום. מתיש לא?

"אנחנו מתחילים בשעה מוקדמת בבוקר. פותחים את המחלקה שני אנשים ובסביבות השעה תשע בבוקר נשאר אחד במחלקה ושאר הוטרינרים יוצאים החוצה ועושים ביקורת בעסקים. אנחנו עושים עבודה כמו שצריך חביבי ומשתדלים לשמור על רמה נאותה של תפעול בעסקים ואני חושב שאנחנו מצליחים".

ובעלי העסקים פוחדים מכם?

"בוודאי, בגלל שאנחנו מוציאים כתבי אישום והקנסות לא קלים וחוץ מזה יש לנו את האפשרות לסגור את העסקים".

אמא'לה.

"זה באמת לא נעים, אבל לפעמים אין ברירה".

קצת מלחיץ.

"למה יש לך עסק של בשר? שנדע אם לבוא לבקר".

לא, לא אין צורך בביקור, תודה ויום טוב.

 

רוצים לקבל את כל הדיווחים וכל החדשות בזמן אמת?

הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של השקמה חולון כאן והיו הראשונים לדעת

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר