מירה. מגן על הקשישים

גיבור מקומי: השוטר הקהילתי שמגן על קשישים

יותר ויותר קשישים נשדדים לאחרונה לאור יום ונעקצים על ידי נוכלים בהונאות טלפוניות ואף בפתח ביתם. השוטר הקהילתי דוד מירה נלחם בתופעה

פורסם בתאריך: 8.8.17 11:15

דוד מירה משרת כבר 20 שנה במשטרה. זה שנה וחצי הוא משמש כמפקד שיטור קהילתי בקריית שרת. בעבר, פעל בשכונת ג'סי כהן ובבת ים. כחלק מתפקידו, מרצה מירה במועדוני קשישים ומלמד אותם כיצד להתגונן מפני מקרי תקיפה והונאה, מיגון הבית, התנהגות נכונה בדרך וחזרה לבית.

"זו אוכלוסיה מוחלשת ודי פגיעה", מסביר מירה. "אני מביא איתי בדרך כלל מדריך הגנה עצמית. הקשישים מתייחסים לעניין ברצינות רבה כי הם חוששים מפני מקרי שוד ותקיפה. לפני כמה שבועות, אח הקשישות בעיר חזרה מהסופרמרקט הביתה כשהיא נעזרת בהליכון. גנבו לה את התיק מההליכון. הגעתי לדבר איתה ולקחת את התלונה בביתה, ובעצם חסכתי ממנה את ההגעה לתחנת המשטרה".

מה הם מקרי התקיפה השכיחים יותר בקרב קשישים?

"יש מקרי תקיפה פיזיים אבל הרבה יותר קל לגנוב מקשישים כסף בתחבולות טלפוניות. זה יכול להתחיל מבקשה לתרומה ולהמשיך ב'סוכנויות אינטרנט' שמדווחות על וירוס שתקף את המחשב של הקשיש, ורק תמורת סכום כסף מסוים יגנו עליו".

מירה בהרצאה למען בטחון הקשישים

ואכן, מקרי ההונאה הטלפוניים נעשו רווחים לאחרונה. מירה מספר כי "במקרים רבים מתקשרים אל הקשיש והדובר מציג את עצמו כנציג שירות של 'קנייה בטוחה' או של חברת ביטוח ומצליח לדובב את הקשיש שנותן לו את מספר כרטיס האשראי הפרטי שלו. מכאן הדרך לגניבה היא קלה מאוד. במקרים מסוימים אפילו מגיעים אל הזקנים פיזית לדירה ומבקשים שיחתמו להם על כל מיני מסמכים. יש כאלה שנופלים בפח ויש פיקחים יותר, אבל בכל מקרה חשוב לי להעביר אליהם את המידע ולהכין אותם למקרים כאלה".

העבודה של מירה בקרב הקשישים נושאת פרי. הוא מספר כי באחת מהרצאותיו נכחה אישה שכעבור שבוע פנו אליה שני צעירים שהציגו את עצמם כבחורי ישיבה וביקשו ממנה לתרום דרך כרטיס האשראי שלה עבור בניית בית כנסת. "היא זכרה את ההרצאה שלי וסירבה להם, למרות שהיתה נכונה לתרום. במקרים כאלה אנחנו לוקחים תלונות מאותם קשישים ויחידות ההונאה נכנסות לתמונה".

ליווי משטרתי צמוד לבנק

קשישים היום חשופים הרבה יותר לעוולות ולנוכלויות. מירה מסביר כי בתוקף תפקידו הוא מציע לקשישים ליווי של מתנדבי השיטור הקהילתי בעת שהם מעוניינים ללכת לבנק להוציא כסף או להפקיד כסף. "כך הם יכולים להגיע אל הבנק וממנו בבטחה וללא חשש", הוא אומר ומזמין את האוכלוסיה המבוגרת בכל רחבי חולון לפנות למרכזים הקהילתיים, להתקשר לתחנת המשטרה הקרובה או לברר באינטרנט לגבי סדנאות מרוכזות, הרצאות וסיוע של השיטור הקהילתי.

 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר