עמית סבן

התלמיד שחווה מתקפה אכזרית של בריונות רשת נלחם בשיימינג

"יש לי עודף משקל ובני נוער לא מקבלים ילדים עם משקל עודף. נשארתי לבד במערכה. מערכת החינוך ויתרה עלי". סיפורו של עמית סבן שהקים את "נוער למען נוער" כדי להגן על התלמידים

פורסם בתאריך: 12.7.17 11:40

עמית סבן, בן 18, תלמיד כיתה י"ב בחולון, חווה ימים קשים של בריונות ברשת. בתגובה החליט להקים את ארגון "נוער למען נוער" למלחמה בבריונות ושיימינג ברשת, ומלווה בני נוער ומייעץ בנושא זכויות תלמידים. ובימים אלו לארגון יש לא מעט עבודה, לדבריו נכון לחודש יולי 2017, ישנה עלייה של 35% בכמות הפניות של בני נוער שחווים שיימינג, ביחס לשנה שעברה.

"רק בגלל עודף משקל"

החוויה הקשה של סבן החלה כשהיה בן 15.5, תלמיד בחטיבת הביניים, כאשר חבריו לכיתה ולשכבה פתחו לו פרופיל פיקטיבי בפייסבוק, עם שמו ותמונתו, ופרסמו דברי נאצה, איחולי מוות לאחרים והערות פוגעניות במיוחד. "הייתי תלמיד בחטיבת הביניים, עברתי בריונות ברשת", הוא מספר. "תלמידים לא אוהבים תלמידים שחזקים בלימודים ומצטיינים בהם ומזה נוצרו קשיים חברתיים שהיה לי קשה להתמודד עימם. בין היתר זה קרה גם בגלל משקל העודף, ולדאבוני, בני נוער לא מחבבים ולא מקבלים ילדים כאלה בחברתם, וכאשר אתה נער כזה, רבים מבני הנוער בסביבתך בוחרים לא לקבל אותך כפי שאתה".

עמית סבן הוא רק דוגמה אחת למקרי שיימינג רבים, אחת התופעות המטרידות בעידן האינטרנט. בני נוער נתונים למצבים קשים של הכפשות בפומבי. גם מוסדות, חברות ומותגים אינם חפים משיימינג. בסקר שפרסם לפני שנה המשרד לביטחון הפנים מעלה נתונים מטרידים ביותר על התופעה, ומתברר כי אחד מכל שלושה ילדים נפגע מבריונות ברשת. עוד עולה מהנתונים, כי 41% מבני הנוער נפגעים כמה פעמים באמצעות האינטרנט, 18% לא דיווחו מעולם על הפגיעה ו-45% מבני הנוער דיווחו כי השתתפו באלימות מסוג כזה או אחר ברשת.

עם פרסום הסקר, פורסמה תגובתו של רב פקד יניב עזני, ראש תחום טכנולוגיה ביחידת הסייבר הארצית בלהב 433 של משטרת ישראל, שאמר כי מקרי בריונות רשת רבים לא יכולים להיות מטופלים על ידי המשטרה כיוון שהם אינם שייכים למישור הפלילי. עם זאת הוא הבהיר, כי "כשזה מגיע לאובדנות וסכנת חיים, המשטרה מטפלת מיד. העובדה היא שבשנים האחרונות הגענו למאות מקרים בהם הצלנו חיים".

"מערכת החינוך ויתרה"

עמית סבן לא סיפר לאיש ולא שיתף את הוריו בחוויה הקשה שעבר. "נשארתי לבד במערכה ושאלתי את עצמי מה אני עושה עם זה ולמי לפנות לעזרה?". לאחר שחיפש עזרה וייעוץ, גילה סבן שאין לילדים שחווים "שיימינג" מענה מתאים, אין מקום שניתן לפנות אליו ולקבל בו אוזן קשבת. "מערכת החינוך פשוט ויתרה עלי בלי להתאמץ", אומר סבן, "לצערי, לא תמיד היא מעצימה ילדים ויש הרבה שנופלים בין הכיסאות. אני מאמין, שאין ילד רע, אלא יש ילד שרע לו, וזה משתקף בעיני כולם, ההתנהגות שלו משפיעה על הכל וחבל, כי הרבה ילדים מוכשרים ומיוחדים מתפספסים".

בעקבות זאת החליט סבן לקחת את החוויה האיומה והבלתי נסבלת שחווה ולהפוך אותה לדבר הטוב ביותר שקרה לו בחיים. "החלטתי להפוך את החולשה לחוזקה, ואם אין כתובת, אז אני אהיה הכתובת", הוא מספר. עמית יזם והקים, כאמור, את "נוער למען נוער", ארגון שמלווה בני נוער שחוו "שיימינג" וכל בעיה חברתית אחרת. הארגון נותן מענה טלפוני וסיוע באינטרנט, בשיתוף עם עמותת "הכפתור האדום", שמטפלת במקרי אלימות ברשת.

"ידעתי שאתגבר, אבל חשבתי על ילדים ובני נוער אחרים שחווים הכפשות וחרם חברתי – מה הם אמורים לעשות? 'נוער למען נוער' הוא מבחינתי סגירת המעגל הטובה ביותר, כי בזכותו הרבה ילדים מוצאים כוחות לקום ולהתגבר".

 

 

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר