בית לודז'יה. מה אומר לך המושג "בית"?

כיצד הפך מפעל לודז'יה המפורסם לבית להומלסים?

בוגרת ה-HIT בחולון מציגה פרויקט גמר מעורר השראה: מרכז הזנק לחסרי בית שבו יוכלו לחיות, לעבוד ולהתפרנס בכבוד

פורסם בתאריך: 6.8.17 10:57

בשנת 1924 נבנה בית לודז'יה ברחוב נחמני בתל אביב על ידי האדריכלים יוסף ברלין וריכרד פסובסקי. המקום שימש כמפעל טקסטיל, ולאחר מספר שנים נמכר, הפך לגלריה לצילום וכעת עומד שומם ומאכלס חסרי בית.

בוגרת המכון הטכנולוגי  HIT חולון, דפנה דובין, החליטה לקחת את הקונספט של המבנה הנטוש ולהציע אותו כקונספט לקידום חסרי בית. הפרויקט, שלווה האדריכל אודי קרמסקי, הוצג לאחרונה בתערוכת הבוגרים של המכון.

"הפרויקט מבוסס על שני היבטים עיקריים. נתנו לנו לבחור מבנה וליצור ממנו  משהו חדש בהסתמך על ההיסטוריה שלו. בחרתי את בית לודז'יה ברחוב נחמני 43. בחרתי שלוש נקודות זמן שקשורות להיסטוריה של המבנה: המפעל לטקסטיל שהפך לגלריה ולאחר מכן ננטש והתאכלס בחסרי בית".

דובין. לשלב את חסרי הבית בחברה

במבנה שמיועד לחסרי הבית, כל קומה משקפת תקופת זמן אחרת בהיסטוריה של המבנה. קומת הכניסה מציגה קונספט של בית לעומת רחוב. איך בית ורחוב מתכתבים וכיצד הגבולות מיטשטשים ביניהם. הקומה השנייה מציגה סדנאות עבודה, שמשקפות את המפעל שהיה פעם. "לפי החזון שלי", מסבירה דובין, "חסרי הבית ילמדו שם מקצוע כדי שישתלבו לאחר מכן בחברה". בקומה השלישית הציע דובין גלריה להצגת העבודות והתוצרים של חסרי הבית, כך שתושבים ותיירים יוכלו להתוודע לכשרונות ולרכוש מהעבודות.

התכנית המקסימה של דובין כנראה לא תוכל לצאת לפועל: המבנה נקנה על ידי איש עסקים ו החל לעבור תהליך של שיפוץ ושימור אשר לא יוכל לקיים את חזון שילוב חסרי הבית שהציעה.

למה בחרת להשקיע בחסרי בית?

"עניין אותי מה אומר המושג 'בית' למישהו שחי ברחוב ואיך אפשר לחבר בין השניים. לפני שאעבוד בבנייה של המבנים הגדולים והמפוארים ביותר, חשוב לי לדעת מה הדבר המינימלי ביותר שאדם צריך כדי להרגיש שהוא במקום בטוח".

תגיות:

תגובות

תגובה אחת

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר