צפו: מאמא שמיר עם מתכון מנצח לקובה דלעת עיראקית

לרגל הסתיו, מתכון לקובה דלעת: מאכל שמככב בכל בית עיראקי בימי שישי

פורסם בתאריך: 6.11.17 17:14

יש מאכל שמזוהה עם העדה העיראקית יותר מקובה? ברור שלא. אז הפעם ביקשתי מאמא שלי, שרה, שאתם כבר מכירים, ללמד אונו איך מכינים קובה דלעת מנצחת. תוך כדי ההכנות הבישולים, מאמא שרה מספרת: "אני זוכרת שבכל יום שישי, אמא שלי היתה מכינה קובה, כמו כל שאר האמהות היהודיות בעיראק. הניחוחות היו מבשמים את הבית ואף מחוצה לו. עד היום אני מקפידה לבשל קובה בימי שישי. זה כבר מתוך הרגל".

צפו במאמא שרה מלמדת איך להכין קובה דלעת: 

רשימת המצרכים שלפניכם היא לסיר קובות גדול, כזה שמשפחה שלמה תאכל ותיהנה ותוכל לשבוע ממנו.

מה צריך לרוטב?

ק"ג דלורית/ דלעת חתוכה לרצועות

1 עגבניה קצוצה

2 כפות רסק עגבניות

1 בצל בינוני קצוץ

1/3כוס שמן

1/2 כפית פלפל שחור

1/2כפית כורכום

מלח לפי הטעם

שמים בסיר מים (חצי סיר) את כל המצרכים ומבשלים עד שהדלורית/ דלעת כמעט רכה.

מה צריך למילוי?

300 גרם בשר טחון

חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה

2 בצלים גדולים קצוצים דק (ממולח, שטוף וסחוט ידנית)

מערבבים הכל עם כ-1/4 כפית מלח או לפי הטעם וכ-1/4 כפית פלפל שחור.

מה צריך למעטפת הקובות?

1/2ק"ג סולת

1/2 כוס ג'ריש (דומה לבורגול)

1/2 כפית מלח

מים לפי העין (שידביקו את התערובת)

לשים את כל המצרכים כמו בצק. משאירים בצד לנוח 7-5 דקות.

איך מכינים את הקובות?

מרטיבים את היד במעט מים, צרים מהתערובת כדורים בגודל כדור פינג פונג. משטיחים כל כדור על היד הרטובה, ממלאים פנימה עם כדור קטן של מילוי הבשר וסוגרים את המעטפת.

כשכל הקובות מוכנות, מניחים בסיר עם הרוטב הרותח למשך 3/4 שעה. מקפידים שהרוטב מכסה את הקובות ומתקנים מלח ופלפל. אם חסר רוטב, אפשר להוסיף מים רותחים.

בתיאבון, אל תשכחו לספר איך יצא ולהתראות בקרוב.

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר