עוגת גבינה של אסטלה
צילום: אסף אמברם

עוגה לשבת של מלכת העוגות אסטלה

אם תיצמדו להוראות, אתם הולכים ללקק את האצבעות ובחגיגיות. הבטחה:

פורסם בתאריך: 25.5.18 10:06

השבת בפתח וכולם מחפשים מתכון מושלם לעוגה מפנקת, "הדובדבן שבקצפת", של ארוחת ליל שישי. המותג "מאסטר שף" מציע מתכון לעוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער  של אסטלה, מלכת העוגות, בעלת בית הספר לאפייה הנושא את שמה והשופטת בתכנית הטלוויזיה "בייק אוף".

עוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער של אסטלה

מה צריך?

בצק ברטון

180 גרם חמאה

180 גרם סוכר

4 חלמונים

250 גרם קמח

כפית אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

מוס מ-2 שמנות

500 גרם שמנת חמוצה

120 גרם אבקת סוכר

10 גרם ג'לטין (2 וחצי כפיות)

60 מ"ל מים (4 כפות)

500 גרם שמנת מתוקה (2 מכלים)

1 שקית פודינג וניל "מאסטר שף" עם גרגירי וניל

פירות לקישוט: פירות יער, תותים

אסטלה. מלכת העוגות צילום: נמרוד גיינשר

אסטלה. מלכת העוגות צילום: נמרוד גיינשר

רוצים להישאר מעודכנים? הורידו את האפליקציה שלנו:

להורדת האפליקציה באנדרואיד

להורדת האפליקציה באייפון

איך מכינים?

מכינים את הבצק: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים עד שנהיה בצק.

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ, מניחים במרכז תבנית בקוטר 24 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים כ-10  דקות. מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.

מכינים את המוס: טורפים היטב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר. יוצקים מים קרים על הג'לטין. לאחר הספגה ממיסים במיקרו כ-20-25 שניות. מוסיפים לתערובת של השמנת החמוצה תוך כדי ערבוב על מנת להשוות טמפרטורות.

מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת רכה ומקפלים אל המלית.

יוצקים את המוס על הבצק האפוי ומקשטים בתותים ופירות יער.

שומרים את העוגה במקפיא למשך 24 שעות. לאחר ההקפאה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומפשירים  במקרר עד להגשה.

שבת שלום ובתיאבון.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר