צילום: אנטולי מיכאלו

מזרח תיכון חדש: פילה סלמון עם אורז שחור

גם טעים, גם בריא ובעיקר קל להכנה, כי לא תמיד יש לנו כוח להזיע במטבח

פורסם בתאריך: 2.7.17 19:55

צהרים, חם, למי יש כוח להזיע במטבח? לשף אילן ברמלי, מרשת בתי הקפה "פרש קיטשן", המפעילה גם סניף בחולון, יש הצעה לארוחת הצהרים טעימה ומזינה והכי חשוב: קלה להכנה. המנה מורכבת משני רכיבים טעימים ובריאים: סלמון טרי, נקי מעצמות ואורז עם פטריות ושלל ירקות ירוקים. קל להכין, כבר אמרנו, ואפשר גם ברגע האחרון, כי זמן ההכנה הוא קצר שכן הסלמון מוכן בתוך זמן אפייה קצר.

מה צריך (ל-4 מנות)?

1 ק"ג פילה סלמון, נקי מעצמות וקשקשים (לא להוריד את העור) חתוך ל-4

1/2 ק"ג אורז ריזוטו שחור

8-7 פטריות פורטובלו בינוניות חתוכות לרבעים

8-7 פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לרבעים

3 כפות בצל ירוק קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף כוסברה קצוצה

1 כף נענע קצוצה

שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס

איך מכינים?

שמים את האורז בסיר עם 4 ליטר מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה וממשיכים לבשל במשך 25 דקות. מסננים את האורז ושוטפים במים כדי לקרר.

מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מניחים את נתחי הסלמון על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בנדיבות שמן זית מכל צידי הדג, ממליחים ומפלפלים. מכניסים לתנור למשך 12-10 דקות.

מחממים מחבת כבדה, יוצקים כ-6-5 כפות שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים היטב.

מוסיפים את האורז למחבת. מוסיפים כ-1/2 כוס מים ומערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים. כאשר המים מתאדים כמעט לחלוטין, מוסיפים את כל עשבי התיבול, למעט כף בצל ירוק. ממשיכים לערבב עד אידוי סופי של המים.

מעבירים את האורז לכלי הגשה או לצלחות אישיות, מניחים מעל את נתח הדג ומפזרים בצל ירוק לקישוט.

 

 

תגיות:

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר