צילום אילוסטרציה

וולפסון: עלייה עקבית בנפגעות תקיפה מינית מסם האונס

צילה וידברג מהמרכז לטיפול בנפגעי תקיפה מינית במרכז הרפואי וולפסון, מסבירה מדוע קשה להוכיח שימוש בסם האונס, ומספרת: "רוב המתלוננות שמגיעות אלינו לא ערות לכך שמישהו פגע בהן. הן לא יודעת מה היה שם"

פורסם בתאריך: 2.7.17 13:43

"בשנים האחרונות יש לנו עלייה הדרגתית ועקבית במספר הנפגעים שמגיעים אחרי שהם שתו. כאשר ב-13% מהמקרים בערך, יש חשד לשימוש בסמי אונס", כך אומרת צילה וידברג מהמרכז לטיפול בנפגעי תקיפה מינית, הפועל במרכז הרפואי וולפסון.

את הדברים אומרת וידברג בעקבות דיון בנושא שהתקיים בוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, בראשות ח"כ עאידה תומא-סלימאן. "יש עליה בדיווחים על חשדות לשימוש בסמי אונס דבר המחייב את הרשויות לתגובה ופעולה בנושא", ציינה ח"כ תומא-סלימאן, "לצערנו נושא עימות הראיות עדיין בעייתי, חלה התקדמות מאז הדיון הקודם ב-2014. נרצה לדעת אילו צעדים ננקטו מאז, איך המשטרה ומשרד הבריאות מתפקדים בנושא ואילו צעדים מניעתיים ניתן לקדם".

את הדברים מחזרת וידברג שאומרת ל"השקמה": "בממוצע אנחנו נתקלים במקרים של פגיעות סם אונס כמעט פעם ביום. אבל קשה לדעת, שכן כ-13% מהפגיעות הן כתוצאה מס אונס ו-50% כתוצאה משתייה מוגזמת של אלכוהול".

וידברג שמתייחסת לנזקים מסבירה כי "אין תופעות פיזיולוגיות ארוכות טווח שעולות בעקבות השימוש בסם. אבל הבעיות הנפשיות עלולות להיות קשות מאוד. כשאדם לא נמצא בשליטה, הוא לא מבין, הוא חסר הכרה במובן הרפואי כי יש דופק ויש את כל המדדים אבל הוא 'לא איתנו'. הוא לא מודע למה שקורה עם הגוף שלו. רוב המתלוננות שמגיעות אלינו לחדר 4 נוצלו לתקיפה מינית והן לא ערות לכך שמישהו פגע בהן. הן לא יודעת מה היה שם".

"הקורבנות מבינות שהן נפגעו מכיוון שהן מתעוררות בבית זר, לפעמים הן מתעוררות עם בגדים הפוכים. לעיתים הן חשות כאב, או שעולים להן קטעי זיכרונות. לפעמים שהסביבה אומרת להן: 'שתית? אולי מישהו פגע בך', ואז הן מתחילות לחשוב אולי הן נפגעו באמת. הן באות כדי לפתור את התעלומה אם מישהו ניצל אותן".

נוכח ריבוי המקרים במרכז הרפואי וולפסון יש כונן מדי יום, לאורך כל שעות היממה. "אני יכולה להמליץ לנשים לשתות כמויות מבוקרות של אלכוהול, לא לשתות כוסות שמישהו אחר נתן להן, לא ללכת מהבר לרקוד ולחזור כשיש משקה לא סגור הרמטית. אם הפחית היא פתוחה והולכים לשירותים, אז מאד מסוכן לשתות את זה", ממליצה וידברג, "בכל אופן אני תמיד ממליצה על שתיה מבוקרת- לא מוגזמת. זה מסוכן מכל מני סיבות שידועות לנו- אלימות, תקיפה מינית, תאונות".

ומה היית ממליצה לוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי?
"צריך להשקיע כסף במחקר ופיתוח. הבעיה בסם אונס זה שהוא מתפוגג מהר ואין אפשרות להוכיח שהוא היה שם, אין ראיות. עכשיו מנסים לפתח אמצעי אחר שיוכל לאתר עקבות שימוש בסם. מצד שני להכביד על הענישה ומצד שלישי מכל המועדונים- יותר מצלמות, סדרנים, אנשי ביטחון".

 

תגיות:

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר