דהרי, 35 שנות מיילדות. לידה בבריכה

צפו בלידה בבית: "אמא שלי יילדה אותי בבריכת מים"

נינה-נטע רוזן בחודש השביעי להריונה, בוגרת HIT חולון, מצפה בהתרגשות לרגעי הלידה בבריכה עם אביזרים שאותם פיתחה. אמה המיילדת תהיה שם בשבילה

פורסם בתאריך: 17.9.17 11:35

נינה-נטע רוזן, 32, נשואה ואם לנעמי, בוגרת HIT חולון, נמצאת היום בחודש השביעי להריונה השני. היא עומדת לחוות חוויה יוצאת דופן:  ללדת בבריכה עם אביזרים ללידה שאותם פיתחה ועיצבה בעצמה. הערכה כוללת תיק צדדי ובו כל האביזרים למיילדת, מתקן למים וכרית המאפשרת ללדת בכריעה או בשכיבה.

רוזן מספרת על ההחלטה שגרמה לה לעצב את הפרויקט המיוחד הזה: "בסוף השנה השלישית ללימודים גיליתי שאני בהריון והתחלתי לחשוב איך אני רוצה ללדת. התחלתי לחקור את ההיסטוריה של הלידה ואיך הרפואה המודרנית בעצם שיבשה תהליכים וגרמה ליולדות להרגיש פחות עם כוח רצון והתמודדות ללדת בכוחות עצמן. החלטתי", היא מספרת, "שאני רוצה לקדם את נושא הלידה הטבעית".

רוזן והבריכה. "מים משככים כאב"

כך גם בחרה ללדת את בתה הבכורה נעמי בבריכת מים. "מים הם משכך הלידה הטבעי הכי טוב שקיים. השהות בבריכה מקלה עוד יותר את הכאב של הצירים ועשויה לקצר את משך הלידה. היום אין הרבה עזרים ללידה במים ומכאן הגעתי למסקנה שצריך להמציא עזרים ללידות בבריכות לידה ולהעביר את זמן הצירים בבריכת לידה מתנפחת. את הלידה עצמה עוברים במיטה סמוכה".

איך עברה הלידה הראשונה שלך?

"את הצירים העברתי בבריכת לידה מתנפחת. השהות בבריכה מקלה את כאבי הצירים ועשויה לקצר את משך הלידה. לצערי, למרות כל הרצון הגדול ללדת ללא התערבויות חיצוניות, לקחתי את האפידורל כשהוצע לי בפתיחה של כמעט 7, כי כוחותיי אזלו לי לחלוטין לאחר שעות רבות כל כך של צירים וכאב. לבסוף, ילדתי במיטה סמוכה. כמובן שהנוכחות והתמיכה של בעלי המדהים נמרוד והמגע של אמא שלי סייעו לי מאוד. בכל ציר יכולתי להרגיש איתם את התברגות העובר למטה".

צפו כיצד נראית לידה בבריכת מים עם המיילדת אביגיל דהרי: 

איך זה כשאמא שלך מיילדת אותך?

"אמא  שלי, אביגיל דהרי, היא בת 62 ומיילדת מעל ל-35 שנה. במשך השנים שמעתי תשבחות על האופן שבו אמא יילדה תינוקות. היא יילדה מורות שלי לשעבר, חברות, בנות משפחה ונשים מפורסמות. כולן אמרו שהיא סוג של מלאך, ועד שלא עברתי לידה והבנתי את המשמעות של המאורע וכמה זה קריטי לעבור לידה עם מיילדת שאת יכולה לסמוך עליה, לא באמת הבנתי את כל התשבחות שמרעיפים עליה".

הסיטואציה לא הרגישה מעט מוזרה? זאת עדיין אמא שלך במצב אינטימי?

"היה לי רגע קצר בהתחלה של אי נוחות כי בכל זאת בעלי נמצא בחדר יחד איתה, אבל התחושה עברה כלא היתה. היא נתנה לנו את המרחב שלנו, היתה מקצועית, השרתה עלינו ביטחון, ידעה להגיד את הדברים הנכונים, לתמוך, לעודד וללטף, שרה לי 'שיר למעלות'. לעולם לא אשכח את  הרגע שבו אמא שלי נתנה לי למשוך את נעמי החוצה כשעוד חצי גוף שלה היה בתוכי. הלידה איתה פתחה לנו דלתות חדשות במערכת היחסים בינינו וזה בכלל בונוס גדול".

כילדה, נכחת בלידות? הלכת עם אמא לעבודה?

"רציתי וביקשתי בעבר להיות נוכחת בלידות, ומעבר לכך שהיה צורך באישור היולדת, אמא העדיפה שלא אהיה נוכחת. הייתי ילדה רגישה מאוד וכנראה הרושם בתור ילדה לא היה מתקבל בחיוב. לדעתי, היא עשתה בשכל".

האם את ממליצה על לידות בית?

"אני ממליצה על לידות בבית, אני מודעת לכך שלידת מים לא מתאימה לכל אחת ויש אופי מסוים לאישה היולדת במים. אני כרגע בהריון שני ולמרות שעברתי בלידה הראשונה שעות הצירים ארוכות וכאב, בסך הכל היתה חוויה ממש טובה. הצוות בבית החולים לניאדו הוא מהמם ושמר על פרטיותי. בכל זאת, יש לי תכנון ורצון ללדת בביתי, כי אין תחליף לבית ולביטחון שהוא מקנה ליולדת, הריח המוכר, הנוחות והרוגע והרבה מעבר לכך".

יש שטוענים שלידה בבית עלולה להיות מסוכנת. את לא חוששת מסיבוכים?

"חקרתי את הנושא לעומק עומקיו, גם בשביל הפרויקט וגם בשביל הלידה שעברתי. הרי זאת הסיבה העיקרית שבזכותה הפרויקט נוצר. סכנות יש בכל מקום. אני מדברת על מהות החוויה. אני מציע להריוניות שמתלבטות לדבר עם נשים שעברו את חווית הלידה במים, להקשיב להן, לראות את הניצוצות בעיניהן ודרכן להתחזק ולהבין שאכן זאת הדרך הכי נכונה וטבעית לגופנו – להשתמש במשכך הכאב הטבעי והיעיל ביותר שקיים ולבטוח בגוף הנשי שלנו שיודע מה הוא עושה כבר דורות על גבי דורות מבלי שיתערבו לו.

"לא אגיד שאין ברכה בהתקדמות המיילדותית המודרנית הנותנת את האפשרות להקלה בכאב, או בעזרה להוצאת התינוק כאשר הוא במצוקה, אם במלקחיים או בניתוח קיסרי, אך יש לזכור שיש לכך מחיר".

את דבריה מחזקת גמ'ה הלפרין, מיילדת המתמחה בלידות במים: "בבתי חולים יולדים במעין פס יצור. התינוק יוצא מרחם חם לאוויר קר. ממקום חשוך לחדר עם אור חזק שמכה בפנים. בלידות מים התינוק יוצא לטמפרטורה דומה לזו שהוא מכיר ועובר בהדרגה ממי השפיר למי הבריכה ומשם אל אמו. יש מקרים בהם המים עלולים להאט את הצירים ולכן ההמלצה היא להיכנס למים בשלב מתקדם".

כעת, כאמור, רוזן נמצאת בהריון מתקדם נוסף והפעם היא מתכוונת ללדת בבריכה עם האביזרים שאותם פיתחה בעצמה והיא מתרגשת מאוד לקראת המאורע. "בחרתי להתמקד בבריכות הלידה המתנפחות, שהן הנפוצות ביותר ללידת מים טבעית בבית, אך מתקיימות גם בבתי חולים המאפשרים זאת. מערכת העזרים שעיצבתי היא ורסטילית ומותאמת לבריכות הלידה השונות, כאשר מטרתה היא לסייע ליולדת במהלך הלידה ולהפוך אותה לחוויה תומכת ונוחה עד כמה שניתן, מה שכמובן משליך על המיילדת ועוזר גם לה".

ללדת בבריכת מים. בבית וגם בבית החולים

הערכה: העזרים מאוגדים בתוך תיק, כאשר העזר המרכזי הוא כרית תמיכה גמישה ונעימה למגע, בעלת ידיות אחיזה וחלל נשימה המאפשר ניתוק מהסביבה  והתכנסות עצמית. הכרית תומכת בפלג גופה העליון של היולדת ומקנה לה תחושת ביטחון. בנוסף, קיימת אפשרות ניתוק של הכרית מדופן הבריכה, הנותנת ליולדת ציפה חופשית בתוך המים בשלבי ההרפיה. העזר המשני הוא רצועות המתיחה כאשר בזמן צירים, שרירי היולדת מתכווצים ויש צורך במתיחת הגוף. המתיחה באמצעות הרצועות שומרת על רצפת האגן מנזקים, כי כך יש עליה פחות לחץ, ובתנוחות השונות מאזנת את גופה. שאר העזרים הם כיס נייד נגיש לבקבוק שתייה ליולדת הנראה לעין ומזכיר ליולדת לשתות במהלך הלידה; כיס לשמנים הזמין למיילדת ומיועד להכלת שמנים ומשחות לעיסוי היולדת ותופסנים למגבת אשר נועדים למנוע את החלקת המגבת.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר