גם יפה, גם אופה וגם מנהלת חשבונות

"אנשים אימצו את המתכונים שלי והפכו אותם לארוחות המשפחתיות הקבועות שלהם", מתגאה הבלוגרית סיגל ברמר מחולון, שמנדבת גם מתכון לקינוח מנצח

פורסם בתאריך: 3.2.18 11:33

סיגל ברמר מחולון לקחה את האהבה שלה לאפייה ובישול צעד אחד קדימה. היא אופה ומבשלת מגיל 12, מבחינתה אין עונג גדול מזה, ואת כל הידע, התשוקה והניסיון היא משתפת בבלוג מצליח שלה זה כבר שבע שנים.

ברמר, בת 42, נשואה לקובי ואמא לאופק ורון, עובדת בשעות היום כמנהלת חשבונות בחברה גדולה ובערב היא ממציאה, מתכונים, מכינה אותם ומעלה את היצירות לבלוג שלה –  "אפייה ביתית".

"אני אופה ומבשלת מגיל 12", היא אומרת, "ומבחינתי זה עונג צרוף. את אהבתי למטבח ספגתי בילדותי מאמא שלי שאופה ומבשלת מצוין עד היום – אין כמו האוכל של אמא. זכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח".

רוצים להישאר מעודכנים? הורידו את האפליקציה שלנו:

להורדת האפליקציה באנדרואיד

להורדת האפליקציה באייפון

בשנת 2011 הגשימה ברמר חלום והקימה את הבלוג "אפייה ביתית – סיגל ברמר". "בבלוג אני מעלה מתכונים שמלווים אותי לאורך כל חיי, מתכונים משפחתיים והמון מתכונים שהמצאתי, רקחתי והכנתי במטבחי, המתכונים מלווים בתמונות ובהסברים מפורטים וקלים לביצוע, ואת כל המתכונים שם אני מבשלת ואופה למשפחתי האהובה".

הסיפוק הגדול שלה, מעבר לאפייה ולבישול עצמם, נובע בעיקר מהתגובות שלהן היא זוכה על פרסומיה: "זה סיפוק אדיר לקבל תמונות ותגובות מאנשים שהכינו את המתכונים שפרסמתי והפכו אותם לחלק מהארוחות המשפחתיות הקבועות שלהם".

איך את מוצאת את הזמן גם לעבוד, גם לדאוג לילדים וגם לתחזק את הבלוג הפעיל שלך?

"אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו, השמיים הם הגבול. בעיני, המטבח הוא לב הבית. אני מכינה את רוב הבישולים ביום שישי לארוחה המשפחתית, וכמובן שחייב להיות קינוח מתוק ומפנק בסיום הארוחה".

רואים מזה כסף?

"כבלוגרית, לעתים אני מקיימת שיתופי פעולה עם חברות מזון ומפתחת עבורן מתכונים. כמובילת דעה, אני חשה אחריות למתכונים שאני מעלה ולעולם לא אעלה מתכון לא איכותי או אפרסם מוצר שלא התנסיתי בו ואהבתי".

יש לך טיפים לחובבי הבישול והאפייה?

"כלל להצלחה במטבח: תמיד להשתמש במוצרים טריים ואיכותיים. לפני שמתחילים לבשל או לאפות, אני ממליצה לקרוא את המתכון מתחילתו ועד סופו וכמובן להעז, לא לפחד והעיקר לעשות הכל באהבה".

והנה גם מתכון באדיבות סיגל ברמר, שאותו היא מתארת כ"סוג של בקלאווה בצורה מיוחדת":

פילו במילוי אגוזים ושקדים, בסירופ סוכר

מה צריך?

תבנית תנור

1 חבילה בצק פילו

3/4 כוס שמן קנולה

למלית:

250 גרם שקדים לא קלויים

250 אגוזי מלך

1 כוס סוכר

1 חלבון ביצה

2 כפות מים

1/2 כפית הל טחון

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

איך מכינים המלית?

טוחנים במג'ימיקס: 1 כוס סוכר עם 1 כוס אגוזים כדקה. מוסיפים את יתרת האגוזים והשקדים, טוחנים גס (להיזהר לא ליצור מחית).

מעבירים את תערובת האגוזים הטחונים לקערה ומוסיפים את התבלינים, חלבון הביצה והמים. מניחים את התערובת הלחה בצד.

איך מכינים הסירופ?

שמים בקלחת 2  כוסות סוכר, 2 כוסות מים, 1 כף לימון, מערבבים מדי פעם ומביאים לרתיחה. מרגע הרתיחה, מבשלים על אש גבוהה 5 דקות נוספות ומסירים מהאש לקירור.

איך מחברים הכל?

אל תחששו לעבוד עם בצק פילו. זה באמת קל. יש להפשיר את הבצק במקרר ולהוציא מהאריזה סמוך לעשיית הבקלאווה.

מניחים על משטח עבודה נייר אפייה, מניחים דף פילו ומברישים היטב בשמן (עדיף בעזרת מברשת סיליקון).

מניחים 3 כפות גדושות מהמילוי לכל אורך דף בצק הפילו צמוד לקצה, מגלגלים את הבצק עם תערובת האגוזים לגליל. בזמן הגלגול מברישים את הבצק במעט שמן, מגלגלים עד לקצה דף הפילו, משמנים את הגליל שנוצר, תופסים את שני קצוות הגליל ומכווצים פנימה.

מקבלים גליל מקומט, מכינים כך את כל הגלילים, חותכים לגודל הרצוי ומניחים בתבנית, לא צמודים אחד לשני.

אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-30 דקות או עד שהמאפה אפוי היטב, זהוב/ חום מכל הכיוונים.

כשהמאפה יוצא מהתנור, זולפים מעל בעזרת כף את הסירופ שהתקרר. אפשר להשאיר קצת סירופ לפיזור נוסף בזמן ההגשה. תיהנו.

 

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר