חולון: מהפכת התחבורה הציבורית מתרחבת

משרד התחבורה ועיריית חולון חתמו על הסכם משתל"ם - מהלך שינוי תחבורתי למרחב המוניציפלי בהשקעה של 420 מיליון ש"ח

פורסם בתאריך: 24.7.22 09:07

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, ח"כ מרב מיכאלי וראש עיריית חולון מוטי ששון, חתמו  בשבוטע שעבר על הסכם משתל"ם לקידום תחבורה ציבורית ובת קיימא במרחב העירוני. ההסכם החדש צפוי לתת מענה תחבורתי לתושבי העיר חולון.



במסגרת ההסכם, חולון תרושת ברשת צירי העדפה לתחבורה ציבורית ותחבורה בת קיימא, שתאפשר להרחיב את שירות התחבורה הציבורית בעיר, ותיתן מענה לשכונות העיר הקיימות והחדשות. במסגרת זאת, ישופר השירות בין חלקי העיר השונים, תתוגבר תדירות האוטובוסים ויורחבו שעות הפעילות.

רשת התחבורה העירונית החדשה תכלול פוטנציאל של כ-20 קילומטרים של נתיבי תחבורה ציבורית שיבוצעו בטווח הקצר והבינוני, בצירים המרכזיים וברחובות הראשיים של העיר, שיספקו גישה מהירה, ישירה ונוחה לכל שכונה בעיר וייתנו עדיפות משמעותית לתחבורה ציבורית ולאופניים על פני הרכב הפרטי. עלות ההשקעה בתכנית מוערכת בכ- 420 מיליון שקל.

לאורך נתיבי התחבורה הציבורית יוצבו מצלמות אכיפה והעדפה אלקטרוניות, שיבטיחו שמירה על דרך פנויה ותנועה חופשית לאוטובוסים. התוכנית כוללת גם שדרוג של פני העיר, הצללת מדרכות, התקנת תאורה, גינון ופיתוח נופי, ושמירה על נגישות ובטיחות, לעידוד ההליכתיות בעיר.

במסגרת ההסכם, תיושם רשת תחבורה ציבורית המותאמת להתפתחות העיר וכוללת חיזוק של שירות האוטובוסים המטרופוליני והמקומי, באמצעות הגברה משמעותית של תדירות התחבורה הציבורית ותוספת קווים חדשים. בנוסף, יוקמו מסופים וחניוני לילה חדישים, הכוללים עמדות ריענון לנהגים, בשטח כולל של כ-260 דונם.

בנוסף, יסללו 8 שבילי אופניים, באורך כולל של 9 קילומטרים ברחובות גולדה מאיר, מנחם בגין, הרוקמים, המנור, המרכבה, ג'סי כהן, התנאים, הבנאים, קראוזה, הס, ז'בוטינסקי, הגליל, מונטיפיורי ומבצע סיני.

נתיבי התחבורה הציבורית ומסלולי האופניים שיסללו בעיר, יחוברו ישירות למוקדי ביקוש ובהם תחנת הרכבת, מוקדי תעסוקה, מוסדות חינוך, מרכזי בריאות ואזורי בילוי ופנאי. לצדם יוקמו עמדות ריענון לרוכבות ולרוכבים, מתקנים לקשירת אופניים, עמדות ייעודיות לניפוח אוויר, ברזיות, אמצעי הצללה, עצים ועוד.

הסכם משתל"ם לתחבורה שנחתם בחולון, יאפשר לתת עדיפות מלאה לתחבורה ציבורית ותחבורה בת קיימא על חשבון הרכב הפרטי. עם החתימה על ההסכם, חולון מצטרפת לנתניה שחתמה על ההסכם לפני כחודשיים, ולראש העין, שחותמת על ההסכם היום. מדובר בתכנית הדגל של משרד התחבורה, שתיושם בקרוב בערים נוספות בארץ שיבחרו לקדם את התחבורה הציבורית, ועלותה הכוללת נאמדת במיליארדי שקלים.

ראש עיריית חולון, מוטי ששון: "פרויקטים לקידום תחבורה בת קיימא הכרחיים לפיתוח העתידי של העיר חולון. התחבורה הציבורית זה העתיד של מדינת ישראל. הרכבת הקלה, המטרו, מסלולי אופניים ומסלולי הליכה. זה העתיד של כולנו וזה גם חשוב לבריאות הציבור"

 

תגיות:

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר