איך לעודד את הילדים והילדות לאכול ארוחת בוקר מזינה?

מחקרים רבים עסקו בחשיבות התזונה בשעות הבוקר והשפעתה על משך היום, הן מבחינה התנהגותית של הילדים/ת והן מבחינת הישגיהם בלימודים. הנטרופתית מיכל תמאם כהן מייעצת להורים. מדור חדש

פורסם בתאריך: 28.10.22 08:37

לכולנו קורה שאנחנו "מפספסים" את ארוחת הבוקר, שנחשבת לחשובה מבין הארוחות. חלק מהילדים והילדות לא אוכלים לפני היציאה למסגרות ומשמעות הדבר – במשך כחצי יממה הם בצום (משעת השינה ועד הארוחה הבאה).

לדלג על ארוחת בוקר = אי שקט.

תזונה נכונה = רוגע, ערנות וחיוניות.

הנה לכם על קצה המזלג ובאופן הכי קל, בהתחשב בלחץ של שעות הבוקר, אפשרויות הזנה לילדים לפני היציאה למסגרות:

פירות: בננה, אגס, תפוח, תמר.

לבוגרים ניתן להוסיף 5 שקדים/אגוזי מלך

למשקיעים ולפחות לחוצים בבוקר אפשר להכין שייק מהמרכיבים שהוזכרו.

כריך מפרוסה אחת עם דבש/חלבה/ ממרח שקדייה.

חטיף תפוח יבש /שלוק מחית פירות.

יוגורט ביו (אפשר להוסיף דבש או מייפל טבעי).

חטיפי קווקאר או פצפוצי אורז בהכנה ביתית.

יש עוד אפשרויות שדורשות הכנה מראש כמו כדורי אנרגיה מתמרים ושקדים, עוגת גזר ועוד.

טיפ להורים: כדי שבאמת הרצון הטוב שלכם לספק לילדים תזונה נבונה יצליח – דאגו לזמינות המצרכים במטבח, תכננו מראש זמן הכנה. כדאי לשתף את הילדים בהכנה – הדבר תורם לשיתוף הפעולה שלהם בבחירת מזון בריא יותר.

מאפינס בננות

המרכיבים (תבנית של 24 יחידות):

2 ביצים

2/3 כוס טחינה גולמית משומשום מלא

1/4 כוס שקדייה (ממרח שקדים)

1/4 כוס מייפל או סילאן

1 בננה בינונית בשלה ומעוכה היטב

מעט קינמון

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס אוכמניות טריים או קפואים (או צימוקים, אוכמניות מיובשות ועוד)

אופן ההכנה:

טורפים היטב את הביצים ומוסיפים את הטחינה. מערבבים היטב יחד עד שנוצרת עיסה די קשה.

מוסיפים את יתר המרכיבים למעט האוכמניות ומערבבים היטב.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שופכים את התערובת לתבנית השקעים עד 3/4 מהגובה – שימו לב שהמאפינס תופחים מאוד במהלך האפייה. מוסיפים את האוכמניות לבלילה שבשקע ומשקיעים אותן בעזרת כפית או בעזרת האצבע. אופים כ-15 דקות, עד שהחלק העליון שחום מלמעלה והמאפינס יציבים. אם רוצים לאפות את המאפינס לא בגרסת מיני, אלא בתבנית מאפינס של 12 שקעים, יש לאפות כ-20 דקות.

מצננים מעט ומחלצים מהשקעים.

ריבועי שיבולת שועל וגרעינים

מצרכים:

כוס קמח מלא

כוס שיבולת שועל שלמה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן (ממליצה שמן זרעי ענבים)

3 כפות טחינה גולמית

2 כפות מים

חצי כפית קינמון

1/2 כוס גרעיני חמנייה

1/2 כוס גרעיני דלעת

1/2 כוס אגוזי לוז

1/3 כוס חמוציות

אופן ההכנה:

לערבב היטב את התערובת בקערה עד לאיחוד מלא •לשטח את התערובת על תבנית עם נייר אפייה לצורה ריבועית.

לאפות בתנור שחומם מראש ל180 כ30 דקות.

להניח להתקרר ולחתוך לקוביות.

הורים, תחשבו מסלול מחדש, תטמיעו בבית את השינוי, תתמידו ונהלו רשימת קניות מיטבית שתאפשר לכם להציע לילדים ולילדות ארוחות בוקר מזינה וחשובה. וכמובן, תנו דוגמא אישית.

***

מיכל כהן תמאם (בעלת קליניקה לרפואה טבעית – "מיכל בשביל הבריאות" בבאר יעקב), היא נטרופתית מזה 15 שנה, מנחה ומלווה תהליכי הבראה, מעבר לאורח חיים בריא ומייעצת להורים על תזונה מיטבית במשפחה.

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה חולון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר